Jeg bruger denne pose nu


Inden jeg begynder at vise jer de poser jeg har testet, vil jeg lige vise hvad jeg bruger nu og fortælle lidt om hvad jeg synes er godt og skidt ved den.

 

 

 

 

 

Jeg bruger en et-dels SenSura Mio fra coloplast, og det er stort set den jeg har brugt siden jeg fik min stomi. Jeg har faktisk været rigtig glad for denne pose, men efter jeg fik nogle uheld med den, har jeg siden brugt barrierering hver eneste dag, for at være sikker på der ikke sker uheld igen. Jeg tør simpelthen ikke gå nogle steder uden jeg har barriereringen på også, for ellers føler jer mig ikke sikker.

Men ellers har jeg følgende ting at sige om den.

Materialet: Jeg synes materialet den er lavet i er rigtig behageligt, den knitrer en smule til at starte med, men det er kun til der har været noget afføring i den, så er det ikke noget problem mere. Jeg tror umildbart også kun det er mig som lægger mærke til det, men når jeg kan høre posen, så tænker jeg også på at andre måske kan. Jeg synes også at farven rigtig fin, den virker ikke så stomiagtig når man har den på.

Vindue: Jeg kan godt lide at der er vindue i den, så jeg lige kan kontrollerer om posen nu også sidder som den skal når jeg har taget den på. Der udover er det rart lige engang imellem at kunne kigge ind for at se om den stadig sidder som den skal, det bruger jeg ofte når jeg har haft den på i lang tid og måske har lidt tynd mave, så kan jeg følge lidt med.

Lukkemekanismen: Jeg synes lukkemekanismen fungerer rigtig fint, jeg går ikke og er nervøs for om jeg har fået lukket den ordentlig og om den pludselig går op. Deres velcro virker bare. Den er nem og overskuelig at lukke, og når den er lukket er man ikke i tvivl om det. Jeg har aldrig været nervøs for om posen nu også er lukket korrekt.

Åbningen hvor man tømmer afføringen: På den måde som Coloplast har lavet ders åbning på, med at man har en “plade” som man kan tørre af fungerer rigtig fint, jeg har ingen problemer med at der sidder afføring mv. når jeg har tørret den.

Jeg synes altid posen virker ren og fin selvom jeg har brugt den et døgns tid.

 

Posen kan foldes: 

Coloplast har lavet så posen kan foldes sammen på midten, det er ikke så ofte jeg bruger den, det er faktisk kun når jeg skal hygge lidt med min kæreste, hvor jeg synes det er lidt træls at den hænger og dingler. Jeg har tidligere prøvet at have posen foldet sammen i løbet af dagen, men når den er foldet sammen kan der ikke være ret meget afføring i den, og det skal man være opmærksom på da det så er nemmere at få uheld når afføringen presser sig på.

 

Basispladen:

Jeg synes coloplast har lavet en rigtig god basisplade, jeg har som nævnt haft nogle uheld hvor pladen har løsnet sig, men jeg ved ikke om det har været min hud der har været problemer med eller evt en sending af pladerne som måske ikke virkede som de skulle, så nu bruger jeg som tidligere nævnt en barrierering for at undgå uheld. En ting er dog rigtig dejlig ved deres plade, det er at der både er en flap på selve pladen og på det beskyttelsesplastik man tager af. Flappen gør det det meget nemt både at tage plastikken af, men også meget nemt at tage posen af maven når den skal skiftes. Det er en rigtig god løsning.

Alt i alt synes jeg det er en rigtig fin pose som jeg har været glad for,  den er behagelig at have på, har en fin farve og er lavet i et dejligt materiale. Der er tænkt over mange gode ting, fx når posen skal tømmes, flappen når posen skal skiftes mv. Det eneste men, er det her med at jeg skal have en barrierering på for at føle mig sikker på jeg får uheld.

VN:F [1.9.22_1171]
Kunne du bruge det?
Rating: 6.0/6 (4 votes cast)
Jeg bruger denne pose nu, 6.0 out of 6 based on 4 ratings

About Stomien

Jeg hedder Tonny, jeg er 33 år og har en stomi. Jeg vil gerne dele mine erfaringer og tanker med dig om det at have en stomi.

One Response to Jeg bruger denne pose nu


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/stomien.dk/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /var/www/stomien.dk/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /var/www/stomien.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/stomien.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/stomien.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /var/www/stomien.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /var/www/stomien.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2172): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /var/www/stomien.dk/public_html/wp-content/themes/canvas/comments.php(43): wp_li in /var/www/stomien.dk/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63