Jeg har testet to poser fra dansac

Hej med jer

Jeg har de seneste uger testet er par poser fra dansac, poserne ligner meget hinanden mht lukkemekanismen og materialet, der er en smule forskel på selve posens form samt bagpladen, men jeg laver en samlet vurdering dem her.

Hvis jeg skal starte med at fortælle om disse ligner Convatec’s mest eller coloplast, så vil jeg sige at de mest af alt minder om Convatec’s poser, dvs også sige at jeg heller ikke vil komme til at bruge disse poser fremadrettet, men læs mere om nedenfor.


Materialet: 
Disse poser minder mig, ligesom Convatec’s poser, meget mere om en traditionel stomipose end dem Coloplast laver. De bruger det normale “gamle” brune materiale som man altid har brugt, det knitrer en del mere end coloplasts. Den knitren bliver dog mindre når der har været afføring i posen.

Vindue: En af poserne har vindue i, så man kan se om posen sidder ordentlig. Det er ikke fordi jeg bruger det at kigge ind af vinduet så ofte, men synes faktisk det er meget rart at have i stomiposen, jeg føler sommetider at jeg nemmere lige kan følge med i om posen sidder som den skal rundt om stomien.

Lukkemekanismen: Lukkemekanismen er en smule bedre end på de poser jeg testede fra Convatec, dog er de stadig ikke lige så gode som dem jeg har vant til hos Coloplast. Lukkemekanismen skal foldes 3 gange og lukkes med en lille velcro. Ved Convatec følte jeg ikke at jeg havde styr på om posen var lukket eller ej, den følelse går jeg ikke med med disse poser, men synes bare ikke det er optimalt. Måske er det en vane sag, men efter min mening er det klart Coloplast som laver de bedste lukkemekanismer.

Åbningen hvor man tømmer afføringen: Også ved disse poser får jeg lidt afføring på fingerne når jeg skal tømme posen, der mangler en lille plade som man kan tørre af, måske er det også en vane sag, men når man først har levet med Coloplasts, så er det virkelig svært at vænne sig til andre. Det er ikke sådan at afføringen sætter sig fast i velcroen, men selve åbningen bliver lidt ulækker efter en tømning.

Jeg har en bedre fornemmelse efter tømning af denne end jeg har med Convatec’s, men fornemmelsen for stadig meget bedre ved Coloplasts.

Posen kan ikke foldes: 

Disse to poser fra dansac kan ikke foldes op, ikke fordi jeg ofte bruger det at folde posen så den fylder mindre, men nogle gange er muligheden dog rar at have, så det mangler jeg på disse poser.

 

Basispladen:

Pladen på disse poser synes jeg fungerer rigtig fint, de klister som de skal, og jeg har ikke på noget tidspunkt være nervøs for at det ikke ville holde, så det synes jeg er ganske rart. Jeg har som I jo nok ved haft nogle uheld med basispladen på Coloplasts pose og bruger derfor ekstra sikring hver eneste dag.

Men som nævnt så har jeg slet ikke følt mig utilpas eller været nervøs for at den ikke ville holde. Det skal dog så også siges at jeg når jeg har haft uheld, så er det ofte når jeg har haft helt tynd mave, det har jeg ikke haft imens jeg har testet disse poser, så det er jo lidt svært at sige hvordan de er når man først har tynd mave. Men indtil videre ikke noget at klage over her.

I modsætnignen til Convatec har dansac lavet en lille flap som gør det nemmere når man skal tage plastikdelen af, det er ganske rart og gør det hurtigere og nemmere når man skal tage posen på.

 

Når jeg skal sammenligne poserne, så følger jeg stadig at Coloplast er langt foran på de fleste ting. jeg synes dog dansac er foran Convatec, men jeg er spænd
t på at se hvad de forskellige producenter kommer op med fremover, for det er sikkert et marked hvor de alle udvikler på livet løs.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Kunne du bruge det?
Rating: 6.0/6 (1 vote cast)
Jeg har testet to poser fra dansac, 6.0 out of 6 based on 1 rating

About Stomien

Jeg hedder Tonny, jeg er 33 år og har en stomi. Jeg vil gerne dele mine erfaringer og tanker med dig om det at have en stomi.
No comments yet.

Skriv et svar