Rodfrugter giver mig tynd mave

Nu har jeg efterhånden haft min stomi i 3 år. Jeg har tidligere skrevet at jeg har tynd mave hvis jeg ikke både spiser HUSK og Imodium hver eneste dag. Selvom jeg spiser mine Imodium og mit HUSK, har jeg stadig dage hvor jeg får tynd mave/afføring.

Jeg har så gået i noget tid og spekuleret over hvad det er der giver mig tynd mave, og jeg har fundet ud af at jeg ofte får tynd mave når jeg spiser rodfrugter.

Det virker som om at rodfrugterne er hårde ved maven og tyndtarmen, og ikke er så nemme at få fordøjet, de skal i hvert fald være godt udkogte hvis det ikke er noget der skal give tynd mave, og så er de ikke så meget ved synes jeg. Det er ikke sådan at jeg ikke spiser rodfrugter længere, men jeg begrænser det bare lidt i visse situationer. Jeg spiser minimalt af rodfrugter når jeg fx er i byen og spise, da jeg ikke ønsker at sidde og have tynd mave når jeg er ude.

Det der ofte sker når jeg har tynd afføring er at jeg skal på toiletter meget oftere end hvis jeg har “normal” mave, væsken løber lige igennem, det siver nemmere ud ved siden af stomien og risikoen for at få et uheld er meget større når man har tynd mave, så derfor tænker jeg over hvad og hvor jeg spiser rodfrugterne.

Hvis jeg får tynd mave og tynd afføring gør jeg ofte det at jeg spiser noget mere HUSK hvis jeg ellers har noget i nærheden, det er en hurtig måde at sætte en “prop” i så afføringen bliver mere fast, HUSK har fungeret sindsygt godt for mig, det har virkelig sparet mig for mange dehydreringerne efterhånden.

VN:F [1.9.22_1171]
Kunne du bruge det?
Rating: 6.0/6 (4 votes cast)
Rodfrugter giver mig tynd mave, 6.0 out of 6 based on 4 ratings
Få besked når der er nyt på bloggen!
DEL GERNEShare on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

About Stomien

Jeg hedder Tonny, jeg er 33 år og har en stomi. Jeg vil gerne dele mine erfaringer og tanker med dig om det at have en stomi.

, , ,

No comments yet.

Skriv et svar