Stomi og forstoppelse

Hej med jer

i dag vil jeg fortælle jer om noget jeg var ude for i weekenden. Jeg var til en 40 års fødselsdag i lørdags, der røg en del sjusser indenbors, men søndag morgen var jeg egentlig rimelig frisk. Jeg havde dog en lille mistanke om at der var noget undervejs.

For det første kom der kun væske igennem stomien, det i sig selv var måske ikke så mærkeligt når jeg havde drukket hele natten, men en anden ting som gør at jeg er mere opmærksom, er at mine bøvser lugtede at rådne æg, og når de gør det, så ved jeg der er noget under opsejling.

I løber af søndagen fik jeg det mere og mere dårligt, jeg fik simpelthen mere og mere ondt i den øvre del af maven, og der kom stadig kun væske igennem stomien, faktisk en del væske. Udfordringen med alt den væske der kommer igenne, er at jeg ret hurtig bliver dehydreret, bliver mørk om øjenene og får propper i ørene.

Det endte med jeg måtte gå i seng søndag eftermiddag med ret ondt i maven, jeg løb stadig på toiletter med tynd afføring. Sidst på aftenen havde jeg så kraftige smerter at jeg måtte gå ud på vores toilet, hvor jeg endte med at kaste en hel del op i håndvasken, det var så åbenbart alt det mad jeg havde spist lørdag og søndag, det lettede en del, men afhjalp dog ikke problemet. Jeg blev ved med at have ondt og i løbet af natten til søndag måtte jeg sætte vækkeuret til hver anden time for at være sikker på at få posen tømt i løbet af natten. Og ikke nok med det, så får jeg nemmere uheld når afføringen er tynd, så kommer det nemmere ind under pladen, hvilket det selvfølgelig også gjorde denne nat. Jeg måtte stå midt om natten, med store mavesmerter og skifte pose. De af jer som har haft så tyng afføring ved at det ikke er det nemmeste at skifte pose, da den tynde afføring ofte løber ud imens man prøver at skifte posen.

Det lykkedes dog at få en ny pose på, så jeg kunne komme i seng igen.

Da mit vækkeur ringede mandag morgen var den stadig gal med maven, stadig tynd afføring og stadig ondt i den øvre del af maven. Det endte med jeg gik ud på toilettet igen hvor jeg igen brækkede mig. Jeg synes det var lidt underligt og valgte derfor at ringe til 1813 for at høre hvad jeg skulle gøre.

Lægen jeg talte med anbefalede mig at købe et middel på apoteket mod forstoppelse, det gjorde jeg og det var med til at løsne forstoppelsen ret hurtig. Men det havde været en hård omgang, hvilket betød at jeg tilbragte det meste af mandagen i sengen.

Jeg er nu helt frisk igen, men kan dog godt se at det tager lidt tid før der er fulstændig gang i stomien og den faste afføring igen. Derudover tager det også et par dage før jeg er helt hydreret igen.

 

Det var alt for i dag, der kommer mere inden så længe.

Tonny

VN:F [1.9.22_1171]
Kunne du bruge det?
Rating: 6.0/6 (4 votes cast)
Stomi og forstoppelse, 6.0 out of 6 based on 4 ratings
DEL GERNEShare on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

About Stomien

Jeg hedder Tonny, jeg er 33 år og har en stomi. Jeg vil gerne dele mine erfaringer og tanker med dig om det at have en stomi.

,

No comments yet.

Skriv et svar